Hírek

2008.11.29. 13:47

A szakszervezetek a Kossuth téren gyülekeztek

Szombaton délután egy óra előtt kezdett már megtelni a Kossuth tér; a közszolgálati szakszervezetek demonstrációjára folyamatosan érkeznek a gyülekezési helyszínekről az emberek.

BAMA

A résztvevők a kormány közszférát érintő, tervezett megszorító intézkedései ellen tiltakoztak. A rendezvény hivatalos kezdése előtt nem sokkal teljesen megtelt a Parlament előtti parkoló területe, illetve kezd megtelni a két oldalán lévő füves terület, valamint az úttest is. A résztvevők több ezren voltak.

A legtöbb demonstráló a szakszervezetek zászlajával érkezett, de néhány nemzeti színű lobogó is látható volt a tömegben. A fegyveres, rendvédelmi dolgozók egyenruhájukban érkeztek a helyszínre, a tűzoltók némelyike például sisakját is viselte, míg a Honvéd Szakszervezet tüntetői terepmintás dzsekiben vannak. A többi szakszervezet is egységes színekben képviseltette magát.

A transzparensek közül sok település neveket tartalmazott. A rendezvényen megjelent több, a Kossuth téri tüntetésekről már ismert személy is, de atrocitás kora délután nem történt. 

A Kossuth téren felolvasták a követeléseiket tartalmazó petíciót, amelyet átadtak a miniszterelnök képviselőjének, majd ezután csoportokban négy minisztériumhoz vonultak, ahol szintén petíciókat adtak át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!