Hírek

2008.11.21. 11:03

Emberrablás Budapesten – részletek

Kevesebb, mint 24 óra alatt őrizetbe vette csütörtökön a rendőrség azt a két jordán férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy elrabolt egy fiatalembert, és váltságdíjat követelt érte – közölte a BRFK. Az elrabolt férfit az elkövetők bűntársai szabadon engedték.

mti

Mint már röviden hírül adtuk, szerdán este érkezett bejelentés egy ügyvédtől arról, hogy ismeretlenek elraboltak egy 20 éves budapesti férfit, és 10 millió forint váltságdíjat követelnek a nővérétől. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya közölte: a nyomozók a bejelentés után felvették a kapcsolatot az elrabolt nővérével, aki elmondta, hogy korábban egy pénzváltó alkalmazottja volt, és elszámolási vitába keveredett öccse elrablóival. Megfenyegették, hogy megölik a fiút és az  édesanyját is, ha nem kapják meg a váltságdíjat.

A szervezett bűnözés elleni osztály és az akcióosztály a két férfit a pénzátadás helyszínéül megjelölt hely közelében fogta el szerdán az elrabolt férfi szállítására is használt terepjáróban. A BRFK tájékoztatása szerint ekkor még nem tudták, hogy a túszt hol őrzik. A fiatalembert a XIII. kerületi Fiastyúk utcában engedték szabadon csütörtökön. A rendőrség feltételezése szerint az elkövetők bűntársai a gyors rendőrségi sikertől ijedhettek meg, ezért engedték el az elrabolt fiatalembert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!