Hírek

2008.11.21. 14:09

Jobbhorgok

A Tomcat néven ismertté vált Polgár Tamás a blogján közölt bejegyzésben nemcsak megnevezi a kuruc.info szerkesztőit, de annak a véleményének is hangot ad, hogy a portál a személyes lejáratás és a bosszú eszköze lett, amelyet a hírek hamisítására használnak..., éppen ezért végleg el kellene tűnnie a süllyesztőben.

Stanga István

Sajátságos, hogy miközben a hazai (szélső)jobboldal – egyfajta erkölcsi megújulást is hirdetve – az élet valamennyi területén átfogó és radikális változásokat sürget, aközben maga nem képes felszámolni mindazokat a belviszályokat, amelyek a berkein belül dúlnak, s amelyeket az e hazában élők csak „turáni átok”-ként szoktak emlegetni. Hogy mást ne mondjak, ott volt/van mindjárt a kettéosztódott Magyar Gárda esete, amely a valóságban egy meglehetősen kisszerű csörte (jóllehet igyekeztek azt amolyan elvi-ideológia vitának beállítani), s amely leginkább azt mutatta meg, hogy miként válhat szinte a másodperc tört része alatt „ügynökké, despotává, alkoholistává”, sőt, „munkásőr-gyerekké” az egészen addig állítólag tisztelt főkapitány. Aztán ott van a másik, úgyszintén a gárdához köthető sztori, amely azonban még az előző történetnél is kisszerűbb, már amennyiben pitiáner üzleti ügyekről, jelesül a gárdisták egyenruháinak elkészítésével kapcsolatos „piszkos anyagiakról”, és persze, egymás feljelentéséről szólt. És végül itt a legfrissebb eset..., az a háborúskodás, amely a Tomcat néven ismertté vált Polgár Tamás, illetve a kurucinfó nevű internetes portál szerkesztői (?) között robbant ki, s amelyben a korábbi „elv-társak” most azokkal az eszközökkel próbálják meg egymást lejáratni, ellehetetleníteni, amelyeket korábban közösen használtak az általuk „ellenségnek” kikiáltott személyekkel és szervezetekkel szemben.

Miután a konfliktus gyökereit nem igazán ismerem (azt gondolom, az „úgy kezdődött, hogy visszaütött”-féle dolog itt is érvényes), meg sem kísérlem eljátszani az igazságosztó szerepét. Az mindenesetre tény, hogy Tomcat a blogján közölt bejegyzésben („Hát jó, akkor meséljünk a Kuruc.infóról is”) nemcsak megnevezi a 2005-ben az arizonai Scottsdale-ben regisztrált portál készítőit, de annak a véleményének is hangot ad, hogy tudniillik „ez a társaság immár – sokadszorra – eljátszotta azt a jogát, hogy nemzetinek és újságírónak vallja magát, hovatovább a Kuruc.infó is hírportálból személyes lejáratófórum lett, személyes bosszúeszköz, amit hírek közlése helyett egyre inkább hírhamisításra használnak”, valamint hogy a kurucosok „már nem keresik, hanem megmondják, ki az ellenség, ki az ügynök”, ezért „ideje, hogy eltűnjenek a süllyesztőben”. Úgy nagyjából ennyi Polgár írásának elvi része (már persze, ha a személyes sértettség és a bosszúvágy motiválta rugdosódás kapcsán beszélhetünk egyáltalán ilyesmiről), a többi ugyanis nem más, mint önigazolás, magyarázkodás..., no, és egy kis patkányozás („Novák Elődke egyébként nem csak a Kuruc.infón egy patkány, hanem a való életben is”). Hogy a Jobbik egykori szóvivője, valamint a rajta kívül még megemlített Molnár Balázs és Kürk Roland vajon mit szól Tomcat „borításához”, azt természetesen nem tudom (egyikük – igaz, név nélkül – cáfolta Polgár állítását), azt azonban igen, hogy az egykor azonos platformon lévő mai ellenfelek csatározása sokkal inkább szánnivaló, semmint izgalmas. Függetlenül attól, hogy mennyire kemények is azok a jobbhorgok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!