Hírek

2008.11.12. 15:45

Két helyszínen demonstrált a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége

A Hospinvest Zrt. budapesti székháza és a Honvédelmi Minisztérium előtt tüntetett szerdán a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) 150 aktivistája - tájékoztatta a szervezet elnöke szerdán az MTI-t.

BAMA

Éliás Ádám elmondta: az egri kórházvédők között sok vállalkozó van, közülük hárman beléptek a VÉSZ-be, és a szervezet segítségét kérték. Szerinte ezzel nem képviselnek pártpolitikát, nem kötődnek egyetlen párthoz sem. A Hospinvest budapesti székháza előtt azért tüntettek, hogy a vállalat tettekkel nyilatkozzon arról: be kell-e tartani a törvényeket és jogszabályokat. A Honvédelmi Minisztériumhoz pedig azért vonultak, mert állításuk szerint a minisztérium egyik épületfelújítási pályázatán  nyertes vállalkozó nem fizetett ki 104 millió forintot az  alvállalkozónak. Többek között arra kíváncsiak, miért egy - szerintük - alkalmatlan céget választottak, és hol van az  alvállalkozó 104 millió forintja.

A VÉSZ már több épületbontásban vett részt Budapesten és Szegeden, mert a szövetség állítása szerint az alvállalkozóknak nem  fizettek az elvégzett munkáért. A legutóbbi, októberi szegedi akciót a rendőrség akadályozta meg. A Hospinvest Zrt. közleményben reagált, melyben azt írják: mivel a cég irányítását is Egerből végzik, egy táblát tettek a székház  bejáratához, melyen az állt: „Egerben vagyunk. Gyógyítunk.” Mint kifejtették, az átszervezéseknek köszönhetően már most  racionálisabban és gyorsabban folyik az ellátás.

Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője az MTI megkeresésére elmondta, hogy az ügy kezdete, 2002 óta nem érkezett a  minisztériumhoz semmilyen panasz vagy peres kereset. Hozzátette, nem tud arról, hogy a minisztériumnak érintettsége lenne a két cég  közötti jogvitában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!