Hírek

2008.11.28. 08:50

Vádat emeltek a gyermeküket éheztető szülők ellen

Vádat emelt a gyermeküket halálra éheztető piricsei szülők ellen csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség

BAMA

Vádat emelt a gyermeküket halálra éheztető piricsei szülők ellen csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség - közölte Nyakó Zsuzsanna, a nyírségi bíróság sajtószóvivője az MTI-vel.

R. Lászlót és R. Mónikát a főügyészség 14. életévet be nem töltött személy ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és kiskorú hat rendbeli veszélyeztetésének bűntettével vádolta meg - mondta a szabolcsi bíróság elnökhelyettese.

A vádirat szerint a szülők közös lakásukban hosszabb időn keresztül éheztették egyik, 2006. október 7-én született gyermeküket; a kisfiú 2007. november 5-én meghalt.

A vádlottak egyedüli rendszeres jövedelme - mint az a benyújtott vádiratban áll - a gyermekek után járó juttatás volt, amelyet italra és cigarettára költöttek. A velük élő hat gyermek élelmezéséről és ruházatáról nem gondoskodtak megfelelően. Az elsőrendű vádlott, R. László többször megverte a gyermekeket és élettársát, a másodrendű vádlottat is. A gyerekeket a szülők iskolába, óvodába sem járatták rendszeresen.

Az apa büntetett előéletű, korábban több esetben ítélték el élet és testi épség elleni bűncselekmény miatt - tette hozzá a bírónő. Nyakó Zsuzsanna tájékoztatása szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság az ügyben előreláthatólag a jövő év elején kezdi meg a tárgyalást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!