Hírek

2009.01.28. 13:20

Felszámolás fenyegeti a Malévot

A Malévnek is szolgáltatást nyújtó Airport Security Kft. január 31-én éjfélkor beszünteti a szolgáltatást a Malévnek és elindítja a felszámolási eljárást a mintegy 200 millió forint lejárt tartozás miatt, ha addig a légitársaság nem fizet.

BAMA

Erről Szita János, az Airport Security Kft. ügyvezetője tájékoztatta szerdán az MTI-t, megerősítve a Magyar Hírlap információját.

A Malév szóvivője, Németh Krisztina az MTI kérdésére elmondta, hogy az Airport Security havonta 120-160 millió forintot számláz a Malév-csoportnak. Az utolsó számla fizetési határideje mindössze két napja, január 26-án járt le, és a szerdai napon a Malév 45 millió forintot átutalt az Airport Securitynek, valamint a további nyitott számlaállomány átutalásáról is a megállapodás szerint intézkedik.

A szóvivő hozzátette: a Malév az elmúlt hónapokban a havi számlák kifizetése kapcsán minden esetben előre kidolgozott fizetési ütemezésben egyezett meg a szállítóval, és  minden esetben a megállapodás szerint teljesített is. Ez az egyeztetés az említett számlacsomag esetében sem maradt el.

A légitársaság nem titkolja, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági környezetben adódnak problémái a kifizetések időben történő teljesítésével - mondta Németh Krisztina A szóvivő emlékezetett arra, hogy a Malév közvetett tulajdonosa az orosz állami Vnyesekonombank lesz, és a tőkeerős tulajdonosi háttér hosszú távon pénzügyi stabilitást jelent a Malév számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!