Hírek

2009.01.23. 09:28

Tüntetnek délelőtt a Megyeri híd ki nem fizetett építői

50-100 embert várnak péntek délelőtt a Megyeri híd déli járdájára, akik azért tüntetnek, mert nem fizették ki őket a hídépítésben közreműködő cégek. 50 cég követel egymilliárd forintot a Ganz Acél Zrt.-től.

BAMA

Ki nem fizetett alvállalkozók tiltakoznak pénteken délelőtt 11 órától a Megyeri híd déli gyalogjáróján. A demonstrációra 50-100 részvevőt várnak. A szervező, Horváth László, az Artjob Kft. termelési igazgatója félszáz cég képviseletében több mint egymilliárd forintot követel a Ganz Acél Zrt.-től. Eredetileg félpályás útlezárást terveztek, de a rendőrség ezt nem engedélyezte.

Horváth szerint a Ganz Acél Zrt. több mint 1 milliárd forinttal tartozik 50 cégnek a Megyeri hídon végzett munkákért. A megrendelő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a hét elején azt közölte, ők kifizették a fővállalkozókat. A fővállalkozók is állítják, hogy kifizették az alvállalkozóikat, csak éppen azok alvállalkozói nem jutottak pénzhez. Horváth László szerint többször próbálták egy asztalhoz ültetni a három felet, de valaki mindig nemet mondott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!