Hírek

2009.02.05. 19:05

Elhalasztották a Stumpf kontra Dávid Ibolya pert

Elhalasztotta a Fővárosi Bíróság az adatgyűjtési ügyben csütörtökön megkezdődött Stumpf István kontra Dávid Ibolya személyiségi jogi pert.

mti

A tavaly szeptemberben kipattant adatgyűjtési ügyben az MDF elnöke titokban készített, majd nyilvánosságra került hangfelvételek alapján állította, hogy terhelő adatokat próbált róla gyűjteni az UD Zrt., és e mögött Almássy Kornél, az MDF akkori elnökjelöltje és a hangfelvétel szerint Stumpfék állnak. Az ügyben büntetőeljárás és több polgári per is indult. Stumpf István, ügyvédjének korábbi közleménye szerint azért  perelte be Dávid Ibolyát, mert „az MDF elnöke több kijelentésében  azt a hamis látszatot keltette, hogy az Orbán-kormány  kancelláriaminisztere megfigyeltette azzal a célzattal, hogy beleavatkozzék egy párt életébe, lejárassa, félreállíthassa annak vezetőjét”.

Stumpf István keresete szerint Dávid Ibolya valótlan kijelentései sértették jó hírnévhez fűződő jogát. Szalai Péter ügyvéd, Stumpf István jogi képviselője elmondta, hogy az első, csütörtöki tárgyaláson a Fővárosi Bíróság illetékessége körül vita bontakozott ki a felek között azért, mert  Dávid Ibolya állandó lakhelye Tolna megyében van. Szalai Péter elmondta, hogy kiterjesztette felperesi keresetét  az MDF-re is, ami után a Fővárosi Bíróság folytatta a pert, és májusra tűzte ki a következő tárgyalást azzal, hogy addigra az alperesnek érdemi védekezést kell előterjesztenie, továbbá mindkét  félnek be kell nyújtania a bírósághoz bizonyítási indítványait.

mti -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!