Hírek

2009.02.26. 18:47

Fél évig jobban védik a romákat

Kedd délután helyezik végső nyugalomra a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság áldozatait a helyi temetőben

V.M.

„Kedd délután helyezik végső nyugalomra a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság áldozatait a helyi temetőben” – mondta Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, miután fogadta a családtagokat. Az OCÖ saját halottjának tekinti a hétfő hajnali Pest megyei településen történt támadásban elhunyt négyéves kisfiút és édesapját.

További támogatást biztosít az özvegynek, valamint az életben maradt másik két kisgyermeknek, köztük annak a hatéves kislánynak, aki a lövöldözés közben súlyosan megsérült. Kolompár arra kérte a politikai pártokat, a helyi kisebbségi önkormányzatokat, valamint a roma és nem roma civil szervezeteket, hogy jövő kedden, a temetés napján az együttérzés és a gyász jeleként fekete zászlót tűzzenek ki az épületükre.

Közben cáfolta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), hogy a dabasi rendőrök elégtelen munkája miatt újrakezdték volna Tatárszentgyörgyön a helyszínelést. Bartha Lászlónak, az NNI szóvivőjének magyarázata szerint „folytatják a szükséges nyomozati cselekményeket”. A nyomozás állásáról, a lehetséges elkövetőkről és motivációjukról mára ígért részletes tájékoztatást a rendőrség. Az már most biztos, hogy fokozott figyelmet fordítanak a következő hat hónapban a romák lakta területekre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!