Hírek

2009.04.13. 14:25

Draskovics Tibor lehet a belügyminiszter

A Bajnai-kormányban a visszaállított tárcát az eddigi igazságügyi miniszter vezetheti.

Népszabadság

Újra belügyminiszter vezetheti az önkormányzatok ügyeit és a rendvédelmi szerveket - értesült a Népszabadság. Bajnai Gordon újra klasszikus belügyi tárcával tervez kormányában. Eddig ezt a feladatot több részre osztották.

Az önkormányzatokért Gyenesei István, Somogy megyei független képviselő felelt, míg a rendészet ügyeit az igazságügyi minisztériumhoz csapták Draskovics Tibor irányítása alatt. Sajtóértesülések szerint Draskovics továbbra is tárcavezető lesz, és a rendészet vezetését továbbra is ellátja majd. Az igazságügyi feladatokat viszont önálló minisztérium viszi tovább, amelynek élére az egyezség szerint Bajnai maga választhatja ki a minisztert.

A Népszabadság közben különböző forrásokból úgy értesült, immár kérdőjelek nélkül leírható, hogy Molnár Csaba vezeti majd a kancelláriát, míg a külügyekért Balázs Péter, Magyarország első uniós biztosa felel majd. További biztos névnek számít Oszkó Péter, aki Veres Jánost váltja a pénzügyminisztérium élén. Hiller István (oktatás és kultúra), Szekeres Imre (honvédelem) és Szabó Imre (környezetvédelem) megőrizheti posztját. Kiss Péter pedig tárca nélküli miniszterként segíti Bajnai kormányát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!