Hírek

2009.06.10. 11:08

SZDSZ: a teljes vezetés felelős a kudarcért!

Súlyos kudarcnak értékelte az EP választás eredményét John Emese, az SZDSZ ügyvivője.

ATV

Az SZDSZ ügyvivője szerint a párt ekkora bukásra nem számított, az eredményért pedig a párt teljes vezetése is felelőssé tehető, nem egyszemélyben Fodor Gábor pártelnök. Az ügyvivő szerint az SZDSZ-nek most - akár egy tisztújítás keretében - ki kell értékelnie a kudarcot, a vereség okait pedig mélyebben kell keresni, mint Fodor Gábor elnöksége - közölte a párt ügyvivője az ATV műsorán.

Az ügyvivő szerint nincs szükség Kuncze Gábor egykori pártelnök visszahívására, a párt talpra állításához a jelen képviselőinek kell megtalálni a megoldást. John Emese szerint ez a folyamat már elindult és elegendően nagy a közakarat ahhoz, hogy az SZDSZ lábra álljon.

Időközben - a testület szerdai ülésén - lemondott posztjáról négy SZDSZ-ügyvivő: Béki Gabriella, Csőzik László, Gulyás József és Léderer Adrás. Az ügyvivők közleményükben lépésüket azzal indokolták, hogy a párt végül beállt Bajnai megválasztása mögé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!