Hírek

2009.07.28. 09:36

Akár 54 milliót is kereshet egy évben egy rektor

Akár 54 millió forint is lehet egy rektor éves jövedelme - írja a Magyar Nemzet.

hirado.hu

A napilap szerint Klinghammer István, az ELTE gazdasági tanácsának elnöke megelégelte a titkolózást és elárulta: Magyar Bálint ajánlása és Hiller István jóváhagyása nyomán havonta a professzorok fizetésének ötszörösét viheti haza egy vezető, valamint éves bérének további 80  százaléka ütheti a markát prémium formájában - számol be a hirado.hu a lap cikke alapján. 

Magyar Bálint ajánlása szerint az egyetemi rektori minimumfizetés 927 ezer forint (ez a duplája a 463.500 forintos professzori illetmény harmadik fokozatának). Az ajánlás azonban lehetővé teszi, hogy az egyetemek illetménykiegészítésként a professzori illetmény további háromszorosát tegyék az illetményhez, vagyis a rektor maximális havi fizetése 2.317.500 forint lehet. Ez így a 13. havi fizetéssel együtt több mint 30 millió forint.

Ehhez jöhet még a prémium, amely az éves bér 80 százaléka lehet, vagyis 24 millió forint. Így összesen egy rektor évente maximum 54,2 millió forintot vihet haza - ismerteti a napilap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!