Hírek

2009.09.14. 11:09

A biztonságot keresik a befektetők

A bizonytalan gazdasági helyzet hatására a befektetők továbbra is a biztosabb megtakarítási formákat részesítik előnyben. A K&H legújabb befektetési alapjai, mind a forint, mind a deviza megtakarítások számára biztosítják a tőkevédelmet, és a magas hozam lehetőségét. A pénzintézet az óvatos és a merész befektetők számára is az okos döntések lehetőségét kínálja.

VG Online

Az elmúlt egy év gazdasági változása a befektetők magatartására is hatással volt: a magas hozam elérése mellett egyre nagyobb hangsúly kerül a biztonságos megtakarítási formákra.

Mivel a magyar és a nemzetközi tőzsdék továbbra is változó hangulata jelentős kockázatot jelent a tőzsdei befektetések számára, a piacon jelenleg elérhető betéti kamatoknál pedig az MNB várható kamatcsökkentő politikájának eredményeként további csökkenéssel számolhatnak, ezért a magas hozam lehetőségét kínáló tőke- és hozamvédett alapok jelenthetik az optimális megtakarítást a középtávú befektetések számára.

„Valószínűsíthető, hogy a gazdasági visszaesés elérte mélypontját, de rövidtávon továbbra is bizonytalanok a tőkepiaci kilátások, így változatlanul a tőke-, és hozamvédett alapok jelentik a legkevesebb kockázatot a befektetőknek.

Ebben a kategóriában három devizanemben, forintban, euróban és dollárban is kínál a K&H befektetési alapokat, melyek a tőke védelme mellett nyújthatnak részesedést a részvénypiacok jó teljesítményéből. Ezek a K&H háromszor fizető 5., a fix plusz 14., a havi fix euró 3. és a dollár fix plusz 2. alapok” – mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!