Hírek

2009.10.13. 09:44

810 milliárdos adósság a BKV-nál

A BKV belső eladósodottsága 3 milliárd euró, azaz mintegy 810 milliárd forint, a buszok egyötödénél naponta jönnek elő hibák.

InfoRádió

Kocsis István szerint ez abból fakad, hogy az elmúlt tíz évben elmaradt az eszközállomány megfelelő megújítása. "A pénzt 5-10 év alatt kellene biztosítani a cég számára" - mondta az InfoRádióban a BKV vezérigazgatója. Nagyjából egy évtized alatt kellene biztosítania a tulajdonosnak azokat a forrásokat, amelyek a BKV eszközállományának megújításához kellenek. Csak arra kell vigyázni, nehogy a járművek és más eszközök öregedése gyorsabb legyen, mint ahogy a források érkeznek - fogalmazott az InfoRádió Aréna című műsorában Kocsis István vezérigazgató. "Az idei telet még kihúzza a BKV a jelenlegi járműparkkal, ám a megújítás programja nem odázható tovább" - mondta a közlekedési vállalat vezérigazgatója.

Hozzátette: a vállalatnak nem hitelre, hanem tőkeinjekcióra van szüksége. A társaság a közösségi közlekedés rendbetételére 15 éves tervet készít október végére.

Ettől független az a 30 milliárd forintos reorganizációs hitel, amelyről egy hónapja állapodott meg a társaság a fővárossal. Ez az összeg fejlesztésre nem ad lehetőséget, csupán arra, hogy a társaság teljesítse azokat a szolgáltatásokat, amelyeket a főváros megrendel tőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!