Hírek

2009.10.13. 08:25

A mostaninál jóval erősebb idén már aligha lesz a forint

Kedd reggel a forint 267,77 forint/euró volt vételi oldalon a bankközi devizapiacon, nagyjából megegyező a hétfő esti 267,75 forint euróval, de lényegesen jobb a hétfő reggeli 270 forint feletti euróárfolyamnál.

MTI Eco

A forint várhatóan nem mutat jelentősebb kilengést kedden, és az elemzők már a negyedik negyedév egészében sem várnak jelentősebb erősödést, tekintettel arra, hogy az év végéig még 100-150 bázispontos kamatcsökkentésre számítanak az MNB részéről.

A zlotyt rövid távon még nyomhatják a Lettországból érkező gazdasági hírek, illetve a cseh és a magyar kamatcsökkentés kilátása, de hosszabb távon a lengyel valuta erősödése várható. A zlotyt kedd reggel 4,2213 zloty/eurón jegyezték, minimálisan erősödött az euróhoz viszonyítva.

A túlértékeltnek tartott cseh korona elemzők szerint a 25,75-25,80 korona/euró sávban stabilizálódhat, de rövid távon még akár erősödhet is. Kedd reggel 25,8 koronát adtak egy euróért a bankközi devizapiacon, ezzel a cseh valuta követte a zloty csekély erősödését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!