Hírek

2009.10.27. 14:16

A T-rex kismacska ehhez a dinoszauruszhoz képest

A brit partok mellett talált plioszaurusz 16 méteres hosszával és 2,4 méteres koponyájával fajtája eddigi legnagyobbja. A vízi ragadozó a tudósok szerint olyan erős volt, hogy akár egy autót is félbeharaphatott volna.

Világgazdaság Online

Az értékes leletet egy helyi gyűjtő találta meg, a Dorseti önkormányzat pedig 20 ezer fontért (5,9 millió forint) vásárolta meg, hogy hamarosan a helyi múzeumban kiállíthassa. A plioszauruszok a Kréta és Jura korban uralták a tengereket, borotva éles fogaik és izmos testük csúcsragadozóvá tették az akár 16 méter hosszúra növő állatokat - írja a Világgazdaság Online.

Olyannyira, hogy – mint Richard Forrest paleontológus a Daily Telegpaph-nak elmondta -  T-rex kismacskának tűnhetett mellettük. A csontok és az izmok feltapadása azt mutatja, hogy a plioszarusz álkapcsa egy acél őrlőgépnek felelt meg, amely elég erős volt ahhoz, hogy akár egy autót is kettétörjön vagy egy falatra lenyeljen egy T-rexet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!