Hírek

2009.10.17. 16:04

A vasúti dolgozók fokozott részvétele várható a sztrájkban

A pályavasúti dolgozók fokozott részvétele várható a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által hétfőre meghirdetett sztrájkban - közölte az érdekképviselet.

MTI

A munkabeszüntetésben várható fokozott részvételt azzal indokolják, hogy a MÁV menedzsmentjétől származó információjuk szerint mintegy ötezer pályavasúti dolgozó - többségében forgalmi szolgálattevők, váltókezelők és kocsirendezők - leépítésére készül a vasúttársaság.
 
A VDSZSZ szerint ez megerősíti a közlekedési tárca szakállamtitkárának korábbi nyilatkozatát. Csepi Lajos szerint - idézi a szakszervezet - "fel fog merülni a létszám bizonyos csökkentésének követelménye, de azt gondolom, hogy ezt a kényszert, ezt a kötelezettséget akkor is fel kell vállalni, ha tudjuk, hogy ez számos szociális problémával és egyéni gonddal jár".


 
Az érdekképviselet a közleményében ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a jövő évi költségvetésben szereplő 40 milliárd forint elvonása a MÁV-tól vasutasok ezreinek elbocsátását is maga után vonja.
 
Gaskó István, a VDSZSZ elnöke pénteken jelentette be, hogy hétfőn folytatódik a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének munkabeszüntetése. Arról, hogy a sztrájk ténylegesen hány órakor kezdődjön, vasárnap dönt a testület. A MÁV egyelőre még nem tudja, mekkora lesz a munkabeszüntetés támogatottsága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!