Hírek

2009.10.09. 12:55

Akár havi 100 ezres plusz nyugdíjat kaphat a tb-be visszalépő

A magas jövedelműeknek akár 70-100 ezer forint plusz nyugdíjat is jelenthet havonta a tb kasszába való visszalépés, akik, ha élnek a lehetőséggel több milliárd forintot vihetnek át a tb-be a magánnyugdíjpénztáraktól - mondta Nagy Csaba, az OTP Magánnyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója egy háttérbeszélgetésen pénteken.

MTI Eco

A magas jövedelműek közül is azoknál jelent nagy különbséget a visszalépés, akik nyugdíj előtt állnak - tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a december 31-ig élő lehetőség csak azokra vonatkozik, akik tavaly betöltötték az 52. életévüket; 55 év felett célszerűnek nevezte a visszalépést. Azt javasolta ugyanakkor, hogy minden érintett kérjen segítséget a nyugdíjpénztárától, ahol kiszámolják az átlépés tényleges hatását a járadékra.Eddig az OTP Magánnyugdíjpénztárából 300-zan léptek vissza a tb-be, mintegy 500 millió forinttal. A teljes szektorban megközelítően 130 ezer tag élhetne a lehetőséggel, ebből az OTP pénztártagjai közül 22 ezren; az ügyvezető igazgató 50-75 százalék közötti átlépési arányra számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!