Hírek

2009.10.27. 08:24

Autó féláron - A roncsprogram kifutása után rendkívüli akciók Németországban

Németországban a roncsprémium program kifutása után a kereskedők rendkívüli kedvezményekkel igyekszenek fellendíteni az autóvásárlásokat.

MTI Eco

A duisburgi-esseni egyetem e havi összeállítása szerint a kedvezmények mértéke egyes esetekben a listaár 48 százalékát is eléri. Az egyetem kutatási központjának adatai szerint októberben 306 akciót szerveztek a kereskedők, 29-cel többet, mint szeptemberben.

A legnagyobb kedvezményeket a Toyotánál regisztrálták, de kedvező akciók voltak a Peugeot, a Citroen és a Ford modelleknél is. A VW modelleknél eddig általában 14 százalékot tett ki az árengedmény, de az összeállítás szerint ez a közeljövőben változni fog.

A kutatók megállapításai szerint a német autópiac változatlanul válságban van, miközben a gazdaság kezd felemelkedni a mélypontról. Előrejelzésük szerint az idén 2,8 millió új autót helyeznek forgalomba Németországban, egy millióval kevesebbet, mint tavaly.

A régi autót újra cserélő roncsprémium program keretében a német kormány két millió új kocsi vásárlását támogatta, egyenként 2500 euróval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!