Hírek

2009.10.13. 17:46

Az MSZP felbontja a fővárosi koalíciót

Az MSZP országos elnöksége a budapesti MSZP vezetéssel egyetértésben kinyilvánította, hogy a fővárosi koalíciót "felmondottnak tekinti", és a főpolgármester-helyetteseit visszahívja - jelentette be Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke kedden Budapesten, az országos elnökségének ülése közben tartott sajtótájékoztatón.

MTI

Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke közölte: a párttanács szerdai ülésén azt kéri majd, hogy vegyék tudomásul az elnökség döntését. Hozzátette: ez a döntés az egész Fővárosi Közgyűlés működését új alapokra helyezi.
 
A szocialisták továbbra is a város érdekeiért dolgoznak majd, és a javaslatok elfogadtatása érdekében a Fidesszel és az SZDSZ-szel is készek együttműködni - jelentette ki Burány Sándor.


 
Demszky Gábor szerint kedden délután az MSZP fővárosi vezetői azt közölték a nyilvánossággal, hogy nem vállalják tovább Budapest vezetésének felelősségét, erről pedig előzetesen nem tájékoztatták az SZDSZ-t. A főpolgármester keddi sajtótájékoztatóján így értékelte a szocialisták döntését, amely szerint megszűnik a fővárosban az MSZP-SZDSZ koalíció. A budapesti főpolgármester közölte: tudomásul veszik az MSZP döntését.
 
Elmondta azt is, hogy miután beszélt Tarlós Istvánal, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjével, hétfőre ötpárti egyeztetést hívott össze. Hozzátette: szocialista helyetteseinek péntekig van idejük eldönteni, hogy akarnak-e tovább dolgozni posztjaikon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!