Hírek

2009.10.02. 10:57

Az MTV tripla akkora területen, mint az RTL és a TV2 együtt

Immár új, modern székházában, az óbudai Bojtár utcában működik a Magyar Televízió. Ez jó. Az kevésbé, hogy mindez vélhetően a kelleténél lényegesen többe kerül az államnak. A köztévé egymagában közel tripla akkora területen dolgozik, mint az RTL Klub és a Tv2 együttvéve. És harmadannyi nézőt szolgál ki.

Népszabadság

Duplán feji meg a közkasszát a Magyar Televízió székházcseréje. A nagy kereskedelmi televíziókkal összehasonlítva pedig háromszorosan. Adózókként ráfizettünk a Szabadság téri palota értékesítésére, és folyamatosan ráfizetünk az új, Bojtár utcai székház bérlésére – írja a Népszabadságot idézve a Világgazdaság Online.

Az MTV régi székházát az ÁPV Rt. vásárolta meg hatmilliárd forintért, majd 2006-ban továbbadta az ingatlant a kanadai Palace 17. nevű cégnek 4,5 milliárdért. Csakhogy az MTV-nek nem volt hová költöznie, így visszabérelte a régi székházat - évenként kétmilliárd forintért. A köztévé július végén adta át az épületet, miután négymilliárd forint "lakbért" kifizetett a kanadai befektetőnek.

A Palace 17. tehát a piaci ár töredékéért, mindössze félmilliárd forintért jutott Budapest egyik legértékesebb ingatlanjához. Az MTV-nek pedig kétmilliárd forintja maradt a 4,5 milliárdért eladott ingatlanból, vagyis 2,5 milliárdot biztosan veszített; plusz novembertől már bérelte az új székházát, és júliusig fizette a régit is. Az ÁPV Rt. másfél milliárdja és az MTV bő 2,5 milliárdja közpénz.

Az óbudai Bojtár utcai székházat eleve az MTV igényeire szabták. Mégsem az MTV az építtető, és nem is tulajdonos: a Wallis jogutódjaként működő Wing Zrt. tulajdonában álló Millenniumi Média Kft.-é az ingatlan, amit a köztévé bérel. A beköltözés 2008 novemberében kezdődött, egészében jövő februárban adják át az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!