Hírek

2009.10.08. 13:27

Berlusconi örül, hogy bíróság elé állhat

Silvio Berlusconi úgy nyilatkozott: "felélénkítette" a tény, hogy az olasz alkotmánybíróság megsemmisítette azt a törvényt, amely büntetőjogi védettséget biztosított számára.

BBC News - Világgazdaság Online

"Megvédem magam és megmutatom, milyen fából faragtak" – kommentálta Silvio Berlusconi az alkotmánybíróság döntését, hozzátéve, hogy nevetségesség fogja tenni vádlóit. A döntés nyomán a kormányfő rögtön két ügyben bíróság elé állhat és felelhet a korrupciós vádakra.

Lemondására azonban nem lehet számítani, mert az ellenzék követelése ellenére továbbra is össze tudja tartani konzervatív koalícióját. Az alkotmánybíróság döntése a BBC jelentése szerint megdöbbentette az olaszokat, a rendkívül népszerű miniszterelnök hírnevét az utóbbi idők szex botrányai megtépázták.

A döntés nyomán Berlusconi tanúként jelenhet meg a pénteken kezdődő perben, amelyet David Mills adótanácsadó indított, megfellebbezve saját négy és fél éves börtönbüntetéssel záruló ügyét. Millst azért ítélték el, mert a bíróság bizonyítottnak látta, hogy 600 ezer fontot fogadott el azért, hogy hazudjon a bíróságnak Berlusconi védelmében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!