Hírek

2009.10.20. 11:56

Csődöt jelenthet a Lada gyártója

Az AvtoVaz közölte, hogy csődöt jelenthet a vállalatnál keletkezett veszteségek és növekvő adósságok miatt, ám a termelést nem állítják le.

Ria Novosztyi - Világgazdaság Online

Oleg Lobanov, a vállalat ügyvezető alelnöke újságírók előtt kijelentette: csődvédelem esetében a termelés nem állna le, de bizonyos jogi lépésekre kerülne sor, amelyek időt adnának az adósság átstrukturálására. Az AvtoVaz mintegy 75,2 milliárd rubel (2,6 milliárd dollár) összegű adósságot halmoz fel 2009 végére – jelenti a RIA Novosztyi.

A társaság már korábban jelezte, hogy a 100 ezer fős létszámát 25 százalékkal csökkenti. Az AvtoVAZ stratégiai ügyekben illetékes alelnöke pár nappal ezelőtt még azt közölte, hogy a Renault gépkocsik gyártásába 240 millió eurót ruháznak be. A cég vezetője arról is beszélt, hogy 2012-re életbe léptetnek minden válságkezelő intézkedést. A korábban közölt tervek szerint az orosz vállalat az idei 300 ezer helyett jövőre 445 ezer autót gyárt majd, 2010-re pedig nyereségessé válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!