Hírek

2009.10.13. 12:11

Egy spanyol vendéglő magányos harca a világjárvány ellen

Egy vendéglő a Madridhoz közeli Alcobendas városkában azzal hivalkodhat, hogy a világ első olyan étterme, amelynek saját terve van a betegség elleni védelemre.

Világgazdaság Online

Mindenki retteg a világméretű influenzajárványtól és annak következményeitől. A turizmus is megszenvedi a H1N1 felbukkanását. Egy vendéglő a Madridhoz közeli Alcobendas városkában azzal hivalkodhat, hogy a világ első olyan étterme, amelynek saját terve van a betegség elleni védelemre.

A Silk and Soya nevű étterem felszolgálói műszakkezdéskor megmérik testhőmérsékletüket, az étlapokat minden vendég után megmossák, és az étterem asztalait a szokásosnál távolabb helyezték el egymástól. Az épületben a mellékhelyiségeket úgy alakították ki, hogy a vendégeknek meg se kelljen érinteniük az ajtókilincseket, vízcsapokat vagy villanykapcsolókat.

Minden automatikusan működik: ha vendéget érzékel, nyílik az ajtó, megindul a víz, ha valaki a mosdóhoz lép és a világítás bekapcsolódik, ha mozgást érzékel. A felszolgálók sohasem érintik meg puszta kézzel az ételes tányérokat, helyette textilszalvétákat használnak.

A tetőétterembe vezető felvonóba egy olyan adagolót szereltek be, amely fertőtlenítőt permetez szét, ha valaki a kezét az irányító gombok felé nyújtja. Az ebéd és a vacsora közötti csúcsidőszak idején pedig az étteremben több órán át szellőztetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!