Hírek

2009.10.26. 13:59

Egymásra mutogatnak az Air France a balesetek kapcsán

Az Air France-KLM egy a pilótáknak küldött körlevélben arra figyelmezteti a személyzetet, szigorúan kövessék a biztonsági eljárásokat. A pilóták ezzel szemben azt állítják, hogy a légitársaság igazságtalanul hibáztatja őket az elmúlt időszak baleseteiért.

The Wall Street Journal - Világgazdaság Online

A légicég levelében azt állította: a közelmúltban történt incidensek felmérése azt mutatja, hogy több esetben a pilóták hanyagsága is hozzájárult a gondokhoz. Megemlíti például, hogy az egyik járat vezetői figyelmen kívül hagytak egy felszálláskor küldött figyelmeztető üzenetet.

Az Air France leszögezi, hogy az Airbus A330 júniusi katasztrófájának oka ismeretlen, de arra utasítja a pilótákat, hogy kövessék a biztonsági előírásokat - írja a The Wall Street Journal.

Az Air France legtöbb dolgozóját képviselő SNPL illetékese szerint a cég levele elfogadhatatlan és jelzi, hogy milyen mértékben vesztették el a menedzsmentbe vetett bizalmukat a pilóták. Mint mondta, a memorandum azért is felháborító, mert azt sugallja, hogy a személyzet a hibás az Airbus katasztrófájáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!