Hírek

2009.10.25. 14:08

Egyre nagyobb bajban a Liverpool: Torres és Gerrard távozhat

A vörösök egymás után ötödik vereségüket szenvedhetik el a Manchester United elleni mai rangadón. Ami azonban ennél is rosszabb: lehet, hogy el kell adniuk Steven Gerrardot és Fernando Torrest is.

Eurosport - Világgazdaság Online

Sorozatban elszenvedett vereségre 56 éve nem volt példa a Liverpoolnál, ám a magyar idő szerint háromkor kezdődő Anfielden rendezendő rangadón könnyen megeshet, hogy ismét vereséget szenved Anglia legeredményesebb együttese.

A csapat sérültekkel teli, bár Torres játéka még elképzelhető, Gerrard biztosan nem játszhat. Biztató ugyanakkor, hogy a Xabi Alonso pótlására szerződtetett Aquilani esetleg leülhet a kispadra.

Sokkal rosszabb hírek is érkeztek azonban a csapat háza tájáról. A Sunday Express értesülései szerint klub adósságai miatt el kell adnia Gerrardot és Torrest, hacsak a két amerikai tulajdonos, George Gillet és Tom Hicks közben nem talál befektetőt. Legutóbb a szaúdi F6 neve röppent fel.

A klub tulajdonosai 2007-ben 350 millió font kölcsönt vettek fel, amiből ebben az évben is törleszteni kellett volna, de Gillet és Hicks forrásai elapadtak, ezért félévente meg kell állapodniuk a két hitelező bankkal (Royal Bank of Scotland, Wachovia), a törlesztések átütemezéséről.

A Manchester City minden gond nélkül fizetne 70 millió fontot Torresért, míg Gerrard számtalan spanyol és olasz klub ajánlata közül válogathatna.

A bajokat tetézi, hogy a Daily Star Sunday szerint Javier Mascherano sem írta szerződéshosszabbítását, pedig heti 60 ezer fontos fizetése 90 ezerre emelkedne.

A vereségek természetesen kikezdét Rafa Benítez személyét is. Egy esetleges vereség akár azonnali menesztéséhez is vezethet. A News of the World szerint a tulajdonosok csak a szezon végén küldenék el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!