Hírek

2009.10.14. 11:32

Fájdalmasan alacsony az oktatás színvonala a Tesco vezére szerint

Nagy-Britanniában számos állami iskolában "fájdalmasan alacsony" a színvonal, és a munkaadóknak a "maradékot kell felszedniük" - jelentette ki a Tesco vezérigazgatója.

BBC News - Világgazdaság Online

Sir Terry Leahy szerint, aki egyszersmind a brit munkáspárti miniszterelnök oktatási tanácsadója, a vállalatát különösen aggasztja az ilyen iskolai oktatás színvonala.

"Mint a legnagyobb magán munkaadó ebben az országban, iskoláink teljesítményére vagyunk utalva"-  Ám sajnálatos módon, a rájuk költött pénzek ellenére a színvonal túl sok iskolában még mindig fájdalmasan alacsony" – idézi Leahy-t a BBC.

A Tesco vezére szerint túl sok a hivatal és testület, amely tömérdek utasítást ad ki a pedagógusoknak, akiket ezek elvonják a megoldandó feladattól, a diákok oktatásától. Ám az illetékes tárca szóvivője ezt tagadta: szerinte a brit középiskolákban sohasem volt a színvonal magasabb, mint jelenleg. A Tesco főnökének véleményét osztotta a Brit Gyáriparosok Szövetségének (CBI) vezérigazgatója is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!