Hírek

2009.10.30. 14:35

Fico hazugsággal védte miniszterét?

Csütörtökön a parlament rendkívüli ülésén az ellenzéknek nem sikerült leváltania Igor Stefanov régiófejlesztési minisztert. Robert Fico kormányfő hazugsággal védelmezte az SNS által jelölt minisztert.

mno

„Igor Stefanov semmilyen számlát nem írt alá, melyet a (Zamedia és Avocat) konzorcium állított ki” – áll Fico és minisztereinek szerdai közös nyilatkozatában. Ez azonban nem igaz. Stefanov aláírása tucatnyi olyan megrendelésen szerepel, melyet a Szlovák Nemzeti Párthoz (SNS) közel álló cégek alkotta konzorcium állított ki – írja a Pravda napilap. A kormány hazugságát Ján Mikolaj (SNS) oktatási miniszter is megismételte a parlamentben.

Mint ismeretes, a minisztérium 120 millió eurós közbeszerzési eljárást hirdetett meg, de ezt csak a minisztérium faliújságján függesztették ki, melyet zárt ajtók mögött őriztek. A tenderre ilyen körülmények között csak egy SNS-hez közel álló konzorcium jelentkezett, így azt gond nélkül meg is nyerte. A későbbiekben egyes szolgáltatásokért, termékekért a piaci ár háromszorosát számlázták a minisztériumnak. A Pravda rámutat, ezeket a számlákat pont Stefanov írta alá, mint a minisztérium akkori magas rangú tisztviselője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!