Hírek

2009.10.06. 15:58

Futó: A vállalatokra is terjedjen ki az etikai kódex

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége kezdeményezi, hogy a banki etikai kódexet terjesszék ki a vállalati ügyfélkapcsolat szabályozására is. Futó Péter, a szervezet elnöke szerint nagyon nehéz évük lesz a vállalkozásoknak 2010-ben.

InfoRádió

A hiteláramlás helyreállítása a legfontosabb a gazdaság szempontjából - mondta az InfoRádiónak a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke. Futó Péter kiemelte: Magyarországon az elmúlt másfél évben gyakori volt, hogy sikeres vállalatoknak mondták fel a hitelüket, mert rossz iparágban dolgoztak, és a bank kockázatosnak találta a hitel folyósítását – tudósít az InfoRádió.

Emiatt a szervezet javasolja, hogy a lakosságra vonatkozó banki etikai kódex terjedjen ki a vállalati ügyfélkapcsolatokra is, ezt az elképzelést a pénzügyi felügyeletnek és az jegybanknak is megküldték már.

Futó Péter hangsúlyozta: nagyon nehéz évük lesz a vállalkozásoknak 2010-ben. Hozzátette: az optimista kijelentéseket kétkedéssel fogadja, mivel a reálgazdasági válság folytatódni fog jövőre is, abban csak reménykedni lehet, hogy csökkenő mértékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!