Hírek

2009.10.27. 10:43

Halványodik Sarkozy csillaga

Nicolas Sarkozy elérkezett hivatalba lépésnek a félidejéhez, az eltelt időszakot elemzők szerint visszafogott teljesítmény jellemzi.

mno

Sarkozy 2007-es tavaszi megválasztása óta külpolitikailag felértékelte hazája szerepét, azonban Franciaországban jelentős átalakítások nem történtek. Az elnök belpolitikájának változnia kell, mert ennek elmaradása esetén könnyen elveszítheti a 2012-es választást.

Az elnök hivatali idejének a feléhez érkezve 50 százalék alatti népszerűséget kénytelen elkönyvelni, amely már 2009 elejétől állandósuló támogatottságnak tűnik. Sarkozy javaslatainak többsége még parlamenti tárgyalás előtt van, így további nehéz út előtt áll a politikus, amely várhatóan nem fogja növelni támogatónak a táborát.

Az elnök egyik legnagyobb problémája, hogy egyfajta személyi kultusz alakult ki körülötte, amit a média csak tovább erősített, amelynek Sarkozy nagyrészt a megválasztását köszönhette. Ez okból kifolyólag Sarkozy és Carla Brunni egykori szupermodell kapcsolatának a nyilvánosságra kerülése sokat rontott az elnök megítélésén, mivel a franciák többsége nem szereti, ha egy közszereplő magánélete előttük zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!