Hírek

2009.10.07. 10:27

Helyreigazítás H1N1-ügyben

Honlapunkon Dr. Tóth Kálmánra hivatkozva valótlanul állítottuk, hogy az új influenza elleni magyar védőoltásnak egy olyan H1N1 vírus az alapanyaga, amely még az 1930-as években bukkant fel az USA-ban.

Világgazdaság Online

Az alábbiakban az Omninvest Kft. helyreigazítása olvasható: "A közölt tényállítás valótlan, ami egyszerű módon ellenőrizhető akár a következő módon: az Országos Gyógyszerészeti Intézet honlapján a "Gyógyszeradatbázis" rovatban megtalálható a FLUVAL P vakcina alkalmazási előirata, amely szerint a vakcina hatóanyaga az influenza A/California/7/2009(H1N1)-szerű NYMC X-179A vírustörzs, melyben a "2009" megjelölés a vírus izolálásának évét jelenti.Az A/California/7/2009(H1N1)-szerű NYMC X-179A vírustörzset a WHO pandémiás vakcina készítésére ajánlja. Lásd a WHO honlapjának "Candidate Vaccine Viruses" szakaszát az alábbi címen.

Ezt a vírustörzset kapta meg a magyar vakcina gyártója a WHO referencia
laboratóriumától több más gyártóhoz hasonlóan.
A vírustörzs részletes leírása, a haemagglutinin és a neuraminidáz gén-szekvenciájának elérhetősége a WHO honlapjának alábbi szakaszán
található meg
."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!