Hírek

2009.10.26. 15:54

Influenza: Az utolsó pillanatban vagyunk!

Influenza információs pultot állítottak föl a parlamentben, hogy megnyerjék a képviselőket a védőoltásnak. A 14 évnél fiatalabbaknak térítésmentesen jár a vakcina.

Világgazdaság Online

Egy napra információs pultot állított fel hétfőn a Parlamentben az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ), ahol kiadványokkal segítik a képviselők és a vendégek tájékoztatását az új influenzavírus elleni védekezésről.

Kökény Mihály, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista elnöke örül a kezdeményezésnek, és reményei szerint az itt fellelhető kiadványok segítenek eloszlatni a tévhiteket. Kiemelte: a képviselők tájékoztatása is fontos, hiszen saját választókörzetükben ők is tudják információkkal ellátni a lakosokat.

Bujdosó László, a nemzeti pandémiás bizottság elnöke úgy fogalmazott, semmi szégyenkeznivalója nincs a magyar oltóanyagnak az Európában kapható többi vakcinával szemben, és megismételte, nagyobb a kockázata a fertőzésnek, mint a védőoltásnak. Hozzátette: nagy a veszélye annak, hogy kialakul egy járvány, és ezrével halnak majd meg emberek.

Falus Ferenc országos tiszti főorvos az információs pultnál úgy fogalmazott: "az utolsó utáni pillanatban vagyunk", hogy mindenki éljen a védőoltás lehetőségével. Utalt arra, hogy három európai országban van már járvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!