Hírek

2009.10.28. 11:44

Két újabb holttestet találtak a Tiszában

A szerb fél hivatalos tájékoztatása szerint kedden egy tíz év körüli lány és egy húszas éveiben járó férfi holttestét emelték ki a Tiszából - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

MTI

Az elhunytak azonosítása megkezdődött. A szerb hatóságok vizsgálják azt is, hogy az elhunytak a koszovói határsértőkkel október közepén történt tiszai vízi baleset áldozatai-e - tette hozzá Szenti Szabolcs. Eddig összesen öt - a Tisza magyar oldalán egy férfi, szerbiai oldalán pedig két női, egy gyermek és egy férfi holttestet találtak, az október közepén történt baleset óta.


 
Október 15-én egy koszovói férfi két gyermekével a folyón kelt át, hogy Szerbiából illegálisan Magyarországra jusson. Eközben a gyerekek életveszélyesen kihűltek. A férfi későbbi kihallgatásán azt állította, hogy egy 15-18 tagú csoport akart átkelni a Tiszán, a többiek azonban a vízbe vesztek.
 
A vajdasági Magyar Szó című napilap szerdai online kiadása szerint a kislányt Adorjánnál, a fiatalembert Magyarkanizsánál találták meg.
 
Berényi Ernő, a magyarkanizsai bíróság vizsgálóbírája a lapnak elmondta, hogy a kislánynál és a harminc év körüli fiatalembernél sem találtak a személyazonosságot igazoló dokumentumokat, holttestüket Újvidékre szállították a kórbonctani intézetbe.

Berényi Ernő a lapnak azt is elmondta: az október 23-án Martonos alatt fellelt női holttestet - az életben maradt gyermekek édesanyjáról volt szó - kedden azonosították a hozzátartozói, földi maradványait átadták a rokonságnak. A Martonosnál október 18-án talált másik női holttestet a zentai kórházba szállították, ahová szerdán érkeznek Koszovóból az elhunyt hozzátartozói. Az ügyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerbiai partnerrel együttműködve nyomoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!