Hírek

2009.10.05. 15:48

Kovács Árpád nem örül a devizahitelek korlátozásának

Nem szeretem a piaci folyamatokba történő adminisztratív beavatkozást - reagált a devizahitelezés kockázatait érdemben csökkentő szabályozási ötletre Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék és egyben a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke (MKT) hétfőn, az MKT budapesti tájékoztatóján.

MTI Eco

A Magyar Nemzeti Bank a napokban kezdeményezte a Pénzügyminisztériumnál a devizahitelezés kockázatait érdemben csökkentő szabályozás mielőbbi megalkotását - vetette fel vasárnap Simor András, az MNB elnöke .

Kovács Árpád szerint a 270 forintos euró árfolyam a devizahitelesek szempontjából semlegesnek mondható, s azt a törlesztési könnyebbséget, amelyet 238-240 forintos euró árfolyam mellett elkönyvelhettek, elvesztették akkor, amikor az árfolyam közel került a 300 forinthoz.

Az MKT szeptember végi közgazdász vándorgyűlésén nem alakult ki markáns álláspont a devizahitelek további folytatása illetve korlátozása kérdésében - elevenítette fel a zalakarosi eseményen elhangzottakat a szervezet elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!