Hírek

2009.10.11. 09:38

Ma érkezik Budapestre a gyalogos roma menet

Ma érkezik a budapesti Hősök terére a gyalogos roma menet, amely október 3-án indult el Jászladányból, hogy így demonstráljon a magyarországi cigány kisebbség kirekesztése ellen.

MTI

 A Jöjj és Lásd elnevezésű akció keretében Kállai László, a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet elnöke néhány aktivistával, és szimpatizánssal kelt útra. A rendezvény miatt tilos megállni ma 18 óráig a Felvonulási téren a Hősök tere és a Műcsarnok között, az Andrássy úton a Dózsa György út és a Rippl-Rónai utca között, illetve az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között, az MTA külső parkolójában, a Hunyadi János úton a Clark Ádám tértől felfelé 40 méter hosszon, valamint a Dísz téren.
 
A menethez a Hősök terén csatlakoznak az ország különböző részeiből buszokkal érkező tiltakozók, akikkel együtt indulnak a Sándor-palotához, hogy terveik szerint átadják Sólyom László köztársasági elnöknek a Magyarországon élő romákat érintő hátrányos megkülönböztetés ellen tiltakozó petíciójukat.
 
Kállai László korábban elmondta, kiáltványuk elsősorban a közoktatásban tapasztalható szegregáció felszámolását sürgeti, de szót emel az igazságszolgáltatásban, az egészségügyben, a médiában és számos egyéb területen érzékelhető kirekesztés ellen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!