Hírek

2009.10.27. 08:32

Ma nyilvánosan beoltatja magát az egészségügyi miniszter

Az egészségügyi miniszter ma délelőtt kapja meg az új típusú influenza elleni védőoltást a sajtó nyilvánossága előtt. Csak remélni lehet, hogy sokan követik a példáját.

Világgazdaság Online

Székely Tamás a vakcinát a Ferdinánd Patikában (XIII. Váci út. 34.) vásárolja meg délelőtt 11 órakor. Azt követően a minisztérium épületében lévő foglalkozás egészségügyi rendelőben veszi föl az oltást.

Csak remélni lehet, hogy az ország elsőszámú egészségügyi vezetőjének mai akciója kedvet csinál a lakosságnak is a védőoltások fölvételére, ugyanis sokan ódzkodnak attól. Nem véletlenül, hiszen az egészségügyi szakemberek közötti, a nyilvánosság előtt zajló vita megtépázta a hazai vakcina hatásosságáról kiadott szakértői véleményt. Pedig azt a klinikai vizsgálatokra alapozva adta ki az Országos Gyógyszerészeti Intézet.

Közben Falus Ferenc országos tisztifőorvos elismerte: rossz volt a hatóságok első kampánya, pedig a járvány lassan eléri hazánkat, ami - védelem nélkül - súlyos következményekkel járhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!