Hírek

2009.10.02. 07:02

Már Romániában is jelen van Járai biztosítója

CIG Romania néven 670 ezer euró beruházással megkezdte működését a CIG Közép-európai Biztosító Zrt. határon átnyúló szolgáltatás keretében működő fióktelepe - jelentette be Ovidiu Dan, a fióktelep vezetője csütörtök esti sajtótájékoztatóján Bukarestben.

MTI Eco - Világgazdaság Online

A befektetési egységekhez kötött (unit-linked) életbiztosításokat Magyarország után azért kezdte a CIG először Romániában terjeszteni, mivel ott a magyarországi évi 170 euró helyett mindössze évi 30 euró életbiztosítási kiadás jut egy személyre - indokolta a fióktelep nyitást Mikó Gyula, a CIG biztosító vezérigazgató-helyettese. Hozzátette, hogy a következő lépésként Bulgária, Szerbia és Ukrajna biztosítási piacára kívánnak belépni.

A fióktelep vezetője beszámolt arról is, hogy idén 24 román városban nyitnak fiókot, eddig ez már tucatnyi helyen - például Szatmárnémetiben, Kolozsvárott, Brassóban és Bukarestben is - megtörtént. Jövőre újabb 12 városban lesznek jelen. Jelenleg 121 alkalmazottal rendelkezik a fióktelep, a biztosításokat saját ügynökeik értékesítik, az év végére az ügynökök száma eléri a 250-et.

Idáig 124 euró alapú unit-linked életbiztosítást értékesített a fióktelep, ezek éves átlagdíja 420 euró. Ehhez kapcsolódva Missura Gábor, a CIG szóvivője elmondta, hogy az eddig Magyarországon megkötött 6 ezer életbiztosítás átlagdíja közel 2 ezer euró.

Ovidiu Dan beszélt arról is, hogy a fióktelep várhatóan 2010 végére, illetve 2011 elejére lesz nyereséges. Egy éven belül megjelennek a román piacon az egészségügyi kiegészítő biztosítással, illetve a vegyes életbiztosítással is. Az idei forgalmukat 1,8 millió euróra, míg a jövő évit 6 millió euróra tervezték.

Mint ismert, a CIG felügyelőbizottságának elnöke Járai Zsigmond, egykori pénzügyminiszter, volt jegybankelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!