Hírek

2009.10.25. 09:56

Meghosszabbították a mezőgazdasági géptámogatás határidejét

November végéig lehet beadni a kifizetési kérelmeket a mezőgazdasági géptámogatásra.

MTI Eco

November végéig lehet beadni a kifizetési kérelmeket az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) keretében meghirdetett "Önálló, építéssel nem járó gépek, berendezések beszerzése" jogcímre, azaz közkeletű nevén a géptámogatásra - tájékoztatta az MTI-t Soproni Horváth Lajos, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) sajtófőnöke.

A sajtófőnök felhívta a figyelmet, hogy csak a kifizetési kérelem benyújtási határideje változott, minden egyéb tekintetben továbbra is a támogatás kifizetésének igényléséről szóló MVH közlemény az irányadó. Az MVH korábbi közlése szerint sok gazdálkodó érdeklődött a másfél év után újból megnyitott mezőgazdasági géptámogatási lehetőségek iránt.

A támogatási igényeket a gazdálkodók június 15. és július 15. között nyújthatták be.

A feltételek a korábbi, mintegy másfél évvel ezelőtt lebonyolított hasonló projekt kiírásainak felelnek meg. Eszerint 25 százalékos támogatás igényelhettek a növénytermesztésben használt eszközök beszerzéséhez, míg 35 százalékos támogatást kaphatnak mindazok, akik az állattenyésztés kiszolgálásával összefüggő berendezéseket, gépeket vásárolnak.

A gazdálkodók az idén már megvásárolt gépeik után is igényelhették a támogatást. A támogatási forrás összege mintegy 30 milliárd forint, ennek segítségével mintegy 90-100 milliárd forint összegű beruházás valósítható meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!