Hírek

2009.10.08. 14:55

Melyik diploma éri a legtöbbet? Nézze meg a rangsort!

A Heti Válasz és a CEMI (Central European Management Intelligence) együttműködésében immár ötödik alkalommal jelent meg a magyar egyetemek és főiskolák rangsora.

Heti Válasz

A Heti Válaszban közölt 2009-es rangsor a jogi, közgazdasági, idegenforgalmi, kommunikációs, gépészmérnöki és informatikusi képzéseket vizsgálja, és ismét röviden elemzi az orvosi egyetemek mutatószámait is.

A magyar felsőoktatás legnépszerűbb képzésére, a turizmus-vendéglátás szakra jelentkezők száma az idei évben meghaladta az ötezret, miközben a végzősök egy része várhatóan nem tud majd a szakmában elhelyezkedni. A listát a korábbi évekhez hasonlóan a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) vezeti. A turizmus-vendéglátás képzések rangsorában idén is nyolc intézmény szerepel.

A gazdasági képzéseket nyújtó intézmények rangsorában a többi szakhoz hasonlóan a tavalyi első végzett az élen, ezen a területen azonban a képzeletbeli dobogó sorrendje is megmaradt. Így a Budapesti Corvinus Egyetemet (BCE) a Szegedi és a Pécsi Tudományegyetem követi a második, illetve a harmadik helyen. A gazdasági képzések idei összehasonlításában a tavalyihoz hasonlóan 26 intézmény szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!