Hírek

2009.10.29. 07:32

Mozifilm mobiltelefonon? Már ez is lesz

Egyes prognózisok szerint a következő esztendők a zenei piacon az élő közvetítés (streaming) korszakát hozhatják el, és ez aligha utópisztikus várakozás, hiszen jelenleg is ugrásszerűen nő azon felhasználók száma, akik a zenét inkább azonnal – online eléréssel – szeretnék hallgatni, nem pedig letölteni.

VG

Kérdés azonban, hogy a szórakoztatóipar más ágazatainál, nevezetesen a filmek esetében is hasonló „karriert” futhat-e be a streaming.

Az első tartalomszolgáltató fecske mindenesetre már megjelent a színen, az amerikai mSpot – amelynek palettáján mindeddig csengőhangok és zeneszámok szerepeltek – ugyanis úgy döntött, beszáll ebbe a ma még meglehetősen üres piaci résbe, s mozifilmeket tesz elérhetővé mobiltelefonon keresztül. (A filmeket – hasonlóan a zenékhez – nem lehet letölteni a készülékekre, hanem a szolgáltató közvetíti „élőben”.)

A Palo Altó-i székhelyű, ötéves múltra visszatekintő vállalat első körben a Paramount, a Universal és a Weinstein stúdióval kötött szerződést, s kezdetben több mint 300 filmet szerepeltet a palettáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!