Hírek

2009.10.13. 13:32

Rendbiztosok a bécsi bérházakban

Múlt hét óta rendbiztosok ügyelnek a házirend és a békés együttélés szabályainak betartására az önkormányzati bérházakban Bécsben.

AS Network

A rendbiztosok kétfős csapatokban járják Bécs bérházait reggel 6 óra és este fél tíz között. A rendetlenkedő lakókat figyelmeztetésben részesíthetik, pénzbírságot szabhatnak ki, de súlyos esetben akár feljelentést is tehetnek. A házirend ellen rendszeresen vétő bérlőknek akár a szerződésük felmondásával is számolniuk kell.

A rendbiztosok kék mellényt viselnek, bárhol felbukkanhatnak, és esetenként civil öltözékben is betoppanhatnak a házakba. A szolgálati felszerelésük többek között mobiltelefonból, fényképezőgépből, védőkesztyűből és elemlámpából áll.

Az új rendfenntartó testület tagjai alapos képzésben részesültek: nemcsak jogi ismereteket és konfliktuskezelési technikákat sajátíthattak el, de tűzvédelmi és elsősegélynyújtási ismeretekkel is rendelkeznek.
Bécs önkormányzati bérházait egyelőre öt csapat járja, akiknek az útvonalát egy hónappal előre, az ügyfélszolgálati irodákra beérkezett panaszok és bejelentések alapján állítják össze.

Amennyiben az első heteknek pozitív az eredménye, tovább növelik a csapatok számát. Michael Ludwig alpolgármester elmondta, hogy a rendbiztosokkal a bérlők és lakók azon kívánságának szeretnének megfelelni, hogy fokozottabban tartassák be a házirendet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!