Hírek

2009.10.22. 09:43

Sex.com: régi szép idők

Az új tulajdonos ezzel a világ eddigi legdrágább domainnevének gazdája lett.

domainabc

Az Insure.com, egy az amerikai NASDAQ részvénytőzsdén is jelen lévő nyilvánosan működő részvénytársaság egy merész döntéssel megvált eddigi jól csengő nevétől és egyben a hozzá tartozó domainnévtől is.

Az Insure.com a továbbiakban Life Quotes néven lesz ismert. A domainnév 2001-ben 1 millió 600 ezer dollárért került a társasághoz, most azonban 16 millió dolláros vételáron került a QuinStreet, egy online marketingcég tulajdonában - számol be a domainabc.

A QuinStreet már idén augusztusban is szép összeget költött domainnév-vásárlásra. Akkor az Internet.com és a hozzá tartozó kisebb domainnevek illetve márkanevek megszerzéséért 18 millió dollárt kellett kifizetnie. Alig pár hónappal később pedig úgy tűnik nem csökkent a Quin Street vezetőinek vásárlási kedve. Úgy néz ki, hogy ezzel megdőlt a legnagyobb összegért eladott domainnév rekordja, ugyanis az eddigi csúcstartó a 2006-ban kb. 12 millió dollárért gazdát cserélő Sex.com domain volt.

A 16 millió dollár kétségtelenül szép összeg, ám a névváltoztatás hosszú távú hatásait még nem ismerhetjük, így csak sejteni lehet, hogy ezért az összegért mi mindent áldozott fel a társaság.

Ennek fényében érdekes lesz majd figyelemmel kísérni a Life Quotes jövőjét, mivel a társaság tulajdonképpen mindent az elejéről fog kezdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!