Hírek

2009.10.21. 13:28

Sólyom visszaküldte a népszámlálási törvényt

Sólyom László köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a 2011. évi népszámlálásról szóló törvényt, mert szerinte több fontos kérdéskörben nem gyűjtenének adatot, míg a kisebbséghez tartozás témakörében túl szűk körre terjednének ki a kérdések.

MR1-Kossuth Rádió

Az Országgyűlés által elfogadott népszámlálási törvény alapján a 2011. évi népszámlálás során nem gyűjtenének a termékenységre, az egészségi állapotra és fogyatékosságra, valamint a vallásra vonatkozó adatot, holott a korábbi, 2001-ben tartott népszavazáson valamennyi kérdéskör szerepelt. Az államfő ezzel nem értett egyet. Sólyom László véleménye szerint valamennyi adat fontos jellemzője a társadalomnak - számol be az MR1-Kossuth Rádió.

Sólyom László kifogásolta azt is, hogy a 2011-es népszámláláson csak a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozás kérdése szerepelne, nem pedig általában a nemzetiség, függetlenül attól, hogy a személy kisebbségi vagy többségi nemzetiséghez tartozónak vallja magát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!