Hírek

2009.10.11. 15:30

Soros György üzenete és bejelentése

Soros György egymilliárd dollárt készül "zöld technológiákba", megújítható energiaforrásokba fektetni. Hétvégi, koppenhágai sajtóértekezletén a magyar származású amerikai üzletember új kezdeményezést is bejelentett, amelynek keretében tíz éven át évi 10 millió dollárral támogatja a klímavédelmet.

MTI Eco

 "A globális felmelegedés politikai probléma" - vélekedett. Mint mondta, a klímavédelem tudományos háttere már világos, a világ vezetőinek politikai akarata a probléma megoldására viszont kevésbé az. 

Elmondta, hogy klímavédelmi befektetéseiben a jövedelmező lehetőségeket keresi, de ahhoz is ragaszkodik, hogy ezek a befektetések valós hozzájárulást jelentsenek a klímaváltozás problémájának megoldásához. 

Soros György klímavédelmi üzenetét egy nappal azt követően tette közzé, hogy Bangkokban pénteken eredménytelenül ért véget az ENSZ égisze alatt tartott klímavédelmi tanácskozás. A résztvevők nem tudtak megegyezni a fejlődő országok kibocsátás-csökkentésének finanszírozásában és abban sem, hogy a fejlett országok milyen mértékben csökkentsék üvegházhatású gázkibocsátásukat, elsősorban azért, mert az Egyesült Államoknak nehéz konkrét számok mellett elköteleznie magát. Decemberben Koppenhágában a kiotói jegyzőkönyvet felváltó új megállapodást kellene tető alá hozni, de ennek realitásában már sokan kételkednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!