Hírek

2009.10.29. 12:15

Svájc harcol az öngyilkos turisták ellen

A svájci kormány az "öngyilkossági célú turizmus" visszafogása részeként ismertette azokat a terveket, amelyek célja betiltani vagy erősen korlátozni az aktív eutanáziát.

BBC News - Világgazdaság Online

A BBC szerint csupán a szigetországból több mint 100, gyógyíthatatlan betegségben szenvedő polgár vette igénybe eddig a Dignitas svájci központot öngyilkosság elkövetése érdekében. Eveline Widmer-Schlumf svájci igazságügyi miniszter figyelmeztette a Dignitashoz hasonló szervezeteket, hogy szigorúbb ellenőrzéssel kell szembenézniük a jövőben.

A miniszter asszony jelezte: ha a javaslatok törvényerőre emelkednek és azoknak nem tesznek eleget, akkor a Dignitas és a hozzá hasonló szervezetek ellen bűnvádi eljárás indul majd. "Nem érdekünk, hogy Svájc vonzó legyen az öngyilkosságra készülő turisták számára" - figyelmeztetett.

A szigorítások részeként az eutanáziáért Svájcba utazóknak két, egymástól független orvosi véleménnyel kell igazolniuk, hogy gyógyíthatatlan betegek és csak hónapjaik vannak hátra. A krónikus vagy mentális betegségben szenvedők számára nehezebb lesz az eutanázia engedélyeztetése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!