Hírek

2009.10.26. 09:18

Szonda Ipsos: Orbán és Sólyom a legnépszerűbbek

Orbán Viktor a Fidesz elnöke és Sólyom László köztársasági elnök vezeti a politikusok népszerűségi listáját a Szonda Ipsos október első hetében készült felmérése szerint, amelyet hétfői számában közölt a Népszabadság.

MTI

A Szonda Ipsos szerint az államfő részben a bizonytalan választópolgárok, illetve a Fidesz táborának köszönheti, hogy a lista élén áll. Orbán Viktor első helye viszont egyértelműen az ellenzéki párt népes táborának rendkívül kedvező véleményéből fakad.Az 1.500 fő megkérdezésével végzett felmérés eredménye szerint a politikusok népszerűségi mutatói a múlt havi emelkedés után kisebb visszaesést mutattak, különösen a kormánypárti közszereplők esetében.


 
A Szonda Ipsos szerint az efféle változások a pártok között hezitáló választópolgároknak köszönhetők. A pártok támogatóinak véleménye idén szinte egyáltalán nem módosult.
 
A felmérés szerint minél inkább kötődik egy szavazó a pártjához, annál magasabb pontszámot ad a vezetőinek. A bizonytalan választópolgárok között Sólyom László és Szili Katalin volt házelnök a legnépszerűbb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!