Hírek

2009.10.19. 07:05

Sztrájk: nem indulnak vonatok a Keletiből és a Nyugatiból

A VDSZSZ hétfő hajnalban megkezdett határozatlan idejű sztrájkja miatt a Keleti pályaudvarról szinte sehova nem indítottak vonatokat reggel hat órakor. A Nyugati-pályaudvarról hétfőn reggel fél hétkor csak Monorra és Lajosmizsére közlekedtek vonatok.

MTI Eco

Az MTI helyszíni tudósítójának tapasztalatai szerint csupán néhány utas volt a pályaudvaron, az emberek a még várhatóan elinduló vonatokra vártak.

A Keletiből reggel hatkor csak Sopronba illetve Szombathelyre lehetett eljutni Intercity-vel, azonban az információn felhívták a figyelmet, hogy az ország bármely állomásán lehet sztrájk, így nem garantált, hogy az elindított vonatok időben eljutnak végállomásukra.

Az IC-n kívül csak a zágrábi nemzetközi gyors közlekedik, azonban ez a szerelvény is várhatóan 30 perc késéssel indul.

A hajnalban kezdődött VDSZSZ sztrájk miatt a Nyugati-pályaudvarról hétfőn reggel fél hétkor csak Monorra és Lajosmizsére közlekedtek vonatok, más járat nem indult. 

Az MTI helyszíni tudósítója szerint kevés utas várakozott a pályaudvaron, azonban az Esztergomból és Kecskemétről érkező szerelvényekről viszonylag sokan szálltak le.

A pályaudvaron a későbbi járatokról semmilyen információt nem tudtak adni, az esetleg elinduló vonatokkal kapcsolatban is elmondták: semmilyen garancia nincs arra, hogy a szerelvények menetrendszerűen megérkeznek a célállomásra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!