Hírek

2009.10.23. 05:08

Tamás, Oszi és a nép

Alig hiszem, hogy a Meggyes Tamás védelmére kelt esztergomiak mind egyetértenek a polgármesternek az oktatást érintő – hatásában a tatárjárást idéző – döntéseivel (és akkor a feleségnevelés alternatív módszereit még nem említettem), amiként azt se túl életszerű, hogy az edelényiek legnagyobb gondját a gumikalapácsos cigányasszonyok, a magyarul tanuló zsidó gyerekek avagy Szetey Gábor volt államtitkár saját neméhez való vonzódása jelenti.

Stanga István

Hát, kérem szépen, álmomban sem gondoltam volna, milyen kevés is elég ahhoz, hogy egy honi politikust örökre a szívükbe zárjanak a választók..., egy kis zsidózás, cigányozás, buzizás, esetleg néhány jól irányzott pofon a renitenskedő (volt) hitvesnek, és az isten adta nép máris nagygyűléseken ordítja bele a világba, hogy igen, igen, ez az ember kell nekünk..., vagy ő vezet minket harcba vagy senki más. Nos, mielőtt bárki azt hinné, elment a józan eszem, sietek gyorsan leszögezni, hogy az előbbi megállapításom nem afféle teoretikus okoskodás, hanem komoly tapasztalatokon alapszik, már amennyiben komolyan kell vennünk azokat a szimpátiatüntetéseket, amelyeket alig pár nap különsséggel tartottak, s amelyeken Esztergom és Edelény lakói biztosították múlhatatlan szeretetükről és a támogatásukról városuk „ártatlanul meghurcolt” parlamenti képviselőjét, polgármesterét. A helyi Fidesz és Fidelitas hívó szavára (meg plakátjaira és szórólapjaira) „spontán” megmozduló tömeg először az esztergomi főtéren gyűlt össze, hogy így tiltakozzon az ellen a „lejárató kampány” ellen, amelyet Meggyes Tamással szemben folytat a mindenre elszánt ellenség (a talpalávalóról a Filip Gyuri Band gondoskodott), nem sokkal később pedig Edelény híres szülöttét, Molnár Oszkárt emelték jelképesen vállaikra a hálás helybéliek. Hál'' istennek, az ünnepelt most sem okozott csalódást a híveknek, hiszen szónoklatában – mintha csak rímelni akart volna az őt éltető „Az igazság a bűnösöknek fáj, veled vagyunk Molnár Oszkár” feliratra – arról értekezett, hogy azokat, akik a társadalmat nap mint nap foglalkoztató problémákat vetnek föl, a szocialisták, a szabad demokraták és a balliberális média „ki akarja végezni, keresztre akarja feszíteni, vagy fel akarja négyelni”.

No, már most, nekem eszem ágában sincsen Molnárt kivégezni, keresztre feszíteni, pláne pár darabba vágni, ám a szimpátiatüntetések dolga ennek ellenére megér egy-két szót. Annál is inkább, mert bár az ilyesfajta utcai bohóckodásokat sokan afféle „csodafegyvernek” tartják („Csináltam egy baromságot? Hát, istenem..., majd kiáll mellettem a nép, oszt jó napot”), magam azokat mesterkélteknek, hitelteleneknek és iszonyú röhejeseknek gondolom. Már önmagában az is eléggé vicces, hogy mindenki úgy csinál, mintha tényleg spontán akciókról lenne szó, holott egy-egy demonstráció megszervezésekor komoly energiák (és persze, pénzek) mozdulnak meg, ám ennél jóval szórakoztatóbb azokat a beszédeket hallgatni, amelyekben a választók hitet tesznek a szerintük minden ok nélkül üldözött politikusok leghülyébb megnyilvánulásai mellett is. Mert azt azért ne próbálja nekem bemesélni senki, hogy a Meggyes védelmére keltek mind egyetértenek a polgármesternek az oktatást érintő – hatásában leginkább a tatárjárásra emlékeztető – döntéseivel (és akkor a feleség megrendszabályozásának alternatív módszereit még nem is említettem), amiként azt sem tűnik túl életszerűnek, hogy az edelényiek legnagyobb gondját a gumikalapácsos cigányasszonyok, a magyarul tanuló zsidó gyerekek avagy éppen Szetey Gábor volt államtitkár saját neméhez való vonzódása jelenti..., hogy csak egyet-kettőt emeljek ki azok közül a témák közül, amelyek Orbán Viktor „Oszija” szerint ugye, nap mint nap foglalkoztatják a magyar társadalmat. Megjegyzem, engem ebben az egész önfényezéses históriában az érdekel a legjobban, hogy vajon a Meggyes- és Molnár-félék mit is gondolnak az őket ünneplő tömeg láttán... Tényleg azt hiszik, hogy csodálják őket?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!