Hírek

2009.10.08. 15:38

Településtáblákat, zászlókat vár a szombati demonstrációra a Fidesz

A szombati Kossuth téri önkormányzati demonstráció az egészségügyi gondokról, a gyermekétkeztetésről, a kistelepülési problémáról, a fogyatékkal élők nehézségeiről fog szólni - hangsúlyozta Kovács Zoltán fideszes országgyűlési képviselő mai sajtótájékoztatóján.

fidesz.hu

Feketén-fehéren elmondható, hogy a 2009-es évhez képest mintegy 160 milliárd forinttal kevesebb jut az önkormányzatoknak, ez alapvetően a közszolgáltatások megkurtítását jelenti - mondta Pápa polgármestere.

A Fidesz önkormányzati kabinetvezetője szerint a költségvetést, "a Bajnai-csomagot" vissza kell vonnia a kormánynak, mert az "a társadalom szinte minden szövetével szemben áll". Azok a társadalmi feszültségek, amelyeket ez a költségvetés generál, helyben vezetődnek le, és a helyi önkormányzatoknak kell megoldani" - tette hozzá.

Kovács Zoltán a települések szombati tiltakozó akciója előtt kedvezőnek tartja, hogy "a nyomásgyakorlás tekintetében" - a politikus itt a fogyatékos szervezetek és a kórházak támogatásaira utalt - "van némi előrelépés" - áll a Fidesz honlapján olvasható közleményben.

A politikus arra kérte a demonstrálókat, hogy a Kossuth téri rendezvényre településtáblákat és zászlókat vigyenek magukkal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!