Hírek

2009.10.09. 08:12

Tölgyessy: azt hiszik a szocialisták, egyedül ők képesek vezetni az országot

Tölgyessy Péter szerint a baloldal hihetetlenül nagy intoleranciát mutat a politikai másság iránt

InfoRádió

Biztató kezdet és problémákkal teli, de küzdéssel teli folytatás - ez jellemezte az első kormányokat a rendszerváltás után. A polgárháborúban való teljes elmerülés az utóbbi évtized történéseinek eredménye - mondta az InfoRádiónak Tölgyessy Péter politikai elemző.Egyértelmű, hogy ezért a felelősség nagyobb része a baloldalt terheli, amivel különösen nehéz lehet szembenézniük, hiszen mélyen benne van a mitológiájukban, hogy egyedül ők képesek vezetni az országot. Ehhez képest nagyon szerény volt az országvezetési képességük - tette hozzá.

Tölgyessy Péter szerint Gyurcsány Ferenc indulásakor tele volt ötlettel, lendülettel és hittel, ám emellett a bármi áron győzni akarás is jellemezte. A volt miniszterelnök mindent alárendelt annak, hogy legyűrje azt a rettenetet, amit Orbán Viktornak hívnak, de végtelen nagy kudarc lett belőle, a baloldal még fel sem fogta, hogy mekkora - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!